PH do 12 godina – Roni ostvario prvu pobjedu!!

gea

Na slici: Roni i Eva prvi okreću bovu od orce  (foto: N.Šiško)

eva i roni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 06 . 09. 2013. – 08 . 09. 2013. JK Primošten je bio domaćin Prvenstva Hrvatske za klasu Optimist do 12 god.
Ova regata je inače jedina prilika najmlađim natjecateljima klase Optimist da jedre u samostalnoj floti bez konkurencije do 15 god.
Ukupno je bio prijavljen 91 natjecatelj iz 25 klubova.

Petak, 06.09.

Održana su dva plova po lijepom vremenu, vjetru južnog smjera 8-10 čvorova. Oba planirana plova održana su u zadanom vremenu, a zbog jakog kurenta koju je flotu držao ispod startne linije i bez ponovljenih startova. Naši mladi jedriličari pokazali su odlučnost u jedrenju sa svojim vršanjacima, Eva, Roni, Nik i Buba okretali su bove u vodećoj grupi, i ravnopravno se nosili sa svojim vršnjacima. Roni je u prvom jedrenju zauzeo 5. mjesto, no nažalost diskvalificiran je jer je na startu krenuo malo prije startnog signala.

Subota, 07.09.
U nastavku regate opet nas je poslužilo povoljno vrijeme, pa su odjedrena planirana dva plova, prvi po jugozapadnom vjetru brzine 6-7 čvorova, a drugi po vjetru istog smjera brzine i do 15 čvorova. U drugom plovu Eva i Roni dolaze na prvu bovu kao 1. i 2., Roni po prvi puta pobjeđuje u jednom jedrenju, a Eva je u tom jedrenju ušla 5. u cilj.

Nedjelja, 08.09.
Očekivani jugozapadni vjetar je izostao, pa nije održan posljednji i jedini planirani plov. Rezultati iz četiri održana plova su donijeli pobjednika.

Prvenstvo je osvojio Nathan Berto iz JK Maestral Rovinj. Druga je bila Nina Škopac iz Jk Clivo Pula i treća je Lara Manestar iz JD Val Crikvenica. Nakon što su na prošlogodišnjem PH do 12 godina prva dva mjesta osvojile djevojčice Nina i Mara, ove godine se na prvih pet mjesta ukupnog poretka našlo čak 4 djevojčice.

 

Eva je završila regatu kao 7. djevojčica (13. ukupno), Roni kao 10. dječak (18. ukupno), Nik 14. dječak (25. ukupno)  i Buba 31. dječak (55. ukupno).

U sportu često volimo komentirati: “što bi bilo da je bilo….”, ali ovaj put moramo napisati da bi Roni bez diskvalifikacije u prvom jedrenju završio na ukupno 4. mjestu, odnosno 2. mjestu među dječacima.

 

Čestitke svima,  a iduća regata očekuje nas već u subotu na Jarunu, kada će mladi jedriličari ponovno zajedriti u konkurenciji sa “starijim” prijateljima (do 15 godina).

gea

1 komentar

  • Nives Škreblin
    13. rujna 2013. u 13:15

    Čestitke svima, bravo, strašni ste!
    Nives

Ostavite komentar

Imate pitanja

Za sve nejasnoće, upite, pohvale i prijedloge budite slobodni kontaktirati nas.

Veličina fonta
A A A
Disleksija
Kontrast