INTERNATIONAL SPRING OPTIMIST CUP 2015

aljosa

Tri pehara s prve ovogodišnje kriterijske regate, otišli u Zagreb!

U organizaciji JK Opatija, 13.-15. ožujka 2015. održana je prva ovogodišnje regata koje se po koeficijentu 1.6 boduje za ulazak u reprezentaciju RH.

Teški uvjeti na regatnom polju u sva tri dana!

Prvi dan je izostala očekivana jutarnja Tramuntana. Oko 13 sati zapuhao je lagani Maestral snage 4-7 čvorova, ali uz 3 čvora kurenta. Po tako teškim uvjetima od 96 natjecatelja u cilj je ušlo samo njih 15, troje iz našeg kluba.

Drugi dan ustajanje u 5,45 sati, jutarnja Tramuntana bila je dovoljna za jedan plov, opet dugo čekanje do popodnevnih sati, ali isplatilo se! Popodnevni Jugozapadnjak i naših troje od prethodnog dana osigurali su visoki plasman. Vodeća je bila Eva, na 3. mjestu zasluženo je stajao Nik, a 12-ti je bio Niko.

Treći dan opet je izostala jutarnja Tramuntana. Nešto iza 13 sati zapuhala je Bura oko 10 čvorova i osigurala četvrti plov, što je za većinu flote značilo priželjkivano odbacivanje DNF-a iz prvog plova. Napeto je bilo do samoga kraja, vjetar je stalno mijenjao smijer, izostalo je malo sreće za još bolje plasmane naših jedriličara, ali tako je to u jedrenju!. Eva je osvojila 2. mjesto ukupno, Nik je pao na četvrto, a Niko na 15. Roni je osvojio 31. mjesto, Timon je 40. Buba je osvojio 51. mjesto, Jana 55., i Luka 78. mjesto.

A ona tri pehara s početka… Eva je osvojila 2. mjesto ukupno i 1. djevojčica, a Buba je 2. dječak u konkurenciji do 12 godina.

Čestitamo!

 

foto web

aljosa

Imate pitanja

Za sve nejasnoće, upite, pohvale i prijedloge budite slobodni kontaktirati nas.

Veličina fonta
A A A
Disleksija
Kontrast