XXIX Lake Garda Meeting

Theo

Jučer u ranojutarnjim satima ekipa sa Jaruna (Niko, Karla i  Jana) vratila se sa regate u Italiji, Lake Garda Meetinga. Zanimljivo je da je ta regata ove godine upisana u Guinnessovu knjigu rekorda kao regata sa najvećim brojem natjecatelja u jednoj klasi (1055 optimista).

Kroz cijeli tjedan boravka na jezeru Garda pratilo nas je loše vrijeme – niske temperature i kiša koja je neprestano padala. Samim time izostao je poznati termički vjetar “Ora”, koji je specifičan za to područje i uglavnom smo jedrili po slabom vjetru promjenjivog smjera koji je stvarao probleme i organizatoru,te je u 4 dana jedrenja odjedreno samo 6 plovova od 9 predviđenih.

Flota optimista je bila podijeljena u dvije kategorije, kadete (do 12 godina) i juniore (do 15 godina). Kadeti su jedrili u dvije skupine po 130 takmičara, a juniori u 5 skupina po 165 takmičara. Nakon odjedrenih 4 plova kvalifikacija, svi takmičari našeg kluba su se plasirali u srebrnu skupinu juniora te su nakon 2 finalna jedrenja završili regatu u svojoj skupini na 12. mjestu Jana, 61.mjestu Karla i 148. mjestu Niko.

Čestitke svima, a posebno Niku na prvoj uspješno odrađenoj regati izvan RH!!

 

 

Theo

Imate pitanja

Za sve nejasnoće, upite, pohvale i prijedloge budite slobodni kontaktirati nas.

document.addEventListener( 'wpcf7submit', function( event ) { var reference = Date.now().toString(36) + Math.floor(Math.pow(10, 12) + Math.random() * 9*Math.pow(10, 12)).toString(36); jQuery('input[name="wpcf7cfpdf_hidden_reference"]').val(reference); }, false );
Veličina fonta
A A A
Disleksija
Kontrast