Državno prvenstvo do 12 godina klasa Optimist, Trogir, 08.-11.09.2011.

gea

Izvrstan plasman naših jedriličara. Prenosimo s HJS sitea:
Četvrtak
JK Trogir je od danas do nedjelje domaćin Otvorenog Prvenstva Hrvatske za klasu Optimist do 12 godina, natjecanja koje je uvijek iznimno zanimljivo, jer je to predkadetima i predkadetkinjama praktički jedina prigoda da jedre u samostalnoj floti, bez konkurencije do 15 godina. Sedam predviđenih plovova odlučivat će o osvajačima državnih medalja u najmlađem uzrastu. Na kriterijskoj ljestvici cijele hrvatske kadetske flote tri dječaka do 12 godina su plasirana među najboljih 20. Na sedmom mjestu je Sven Stevanović (Maestral), 14. je Leon Kljuš (Val Crikvenica), 19. Lovre Marfat (Uskok). Kod djevojčica do 12 godina na kriterijskoj je ljestvici najbolja Leonarda Fugušić (Val Crikvenica) na 53. mjestu. Poslijepodne počinju službene prijave, sutra je prvi dan jedrenja.

Petak:
Tri plova su odjedrena prvog dana Prvenstva Hrvatske za Optimiste do 12 godina u Trogiru. Flota broji preko 100 natjecatelja. a prvog dana najbolje se snašao Lovre Marfat (Uskok) koji je zabilježio treće, četvrto i drugo mjesto. Na drugom mjestu je Sven Stevanović (Maestral), dok je treća najbolja kormilarka zasad Tina Gizdić (Marina Kaštela). Među djevojčicama nakon tri plova druga je Jana Jelčić (Zagreb) na ukupnom 11. mjestu, a treća Hana Dragojević (Zenta), ukupno 14. Za sutra je prognoza vruće i slab vjetar.

Subota:
Još dva plova odjedrena su danas na Prvenstvu Hrvatske do 12 godina u Trogiru. Lovre Marfat (Uskok) zadržao je prvo mjesto i s deset boodva prednosti ulazi u zadnji dan natjecanja. Drugi je Sven Stevanović (Maestral), a treći Tin Gmitrović (Horizont). Tina Gizdić (Marina Kaštela) zadržala je poziciju najbolje djevojčice, ukupno je šesta. Druga djevojčica je Jana Jelčić (Zagreb) na 12. mjestu, dok je treća Hana Dragojević (Zenta) na 15. mjestu.

Nedjelja:

Na pobjedničko postolje ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske do 12 godina danas su se u Trogiru popeli Lovre Marfat (Uskok) i Tina Gizdić (Marina Kaštela). U ukupnom poretku srebro je osvojio Leon Kljuš (Val Crikvenica), dok je bronca pripala Svenu Stevanoviću (Maestral). Tina je bila ukupno šesta. Druga djevojčica je na 12. mjestu Jana Jelčić (Zagreb), a treća je Hana Dragojević (Zenta), ukupno 14. Čestitke svima!

Naši natjecatelji su zabilježili izvrstan uspjeh na Malom Državnom. svi su zabilježili izvrsne rezultate Niko 11, Jana 12, Timon 42. Niko je postigao najbolji rezultat karijere, do zadnjeg dana je bio najbolji u generaciji 2001, a sada je u prva tri dječaka i 11 ukupno. Timon je malo lošije jedrio prvi dan ali je to ispravio drugi i treći dan te se plasirao na izvrsno 42 drugo mjesto os 106 natjecatelja. Dečki sljedeća sezona je vaša!

Jana Jelčić se plasirala na drugo mjesto u kategoriji djevojčica, te je osvojila srebrnu medalju. Bravo Jana!

Čestitke trenerima i upravi kluba.

Ima puno slika s natjecanja na linku https://picasaweb.google.com/106368524718161115714/15Rujna2011#

gea

Ostavite komentar

Imate pitanja

Za sve nejasnoće, upite, pohvale i prijedloge budite slobodni kontaktirati nas.

Veličina fonta
A A A
Disleksija
Kontrast