Corinthia cup 2013. – YCZ odnio ukupnu pobjedu

gea

Ponovno odlični rezultati Karle, Nika i Jane!

Karla Šavar pobijedila je regatu u kategoriji djevojčica, ukupno je završila na 2. mjestu, a sa samo jednim bodom manje odnijela bi i ukupnu pobjedu.  Nik Pivalica završio je kao drugi u kategoriji do 12 godina, a i on bi uz jedan bod manje odnio i ukupnu pobjedu. Jana Jelčić završila je regatu kao druga djevojčica i šesta u ukupnom poretku.

YCZ sailing team proglašen je za najbolju ekipu na regati (bodovalo se 4 jedriličarke ili jedriličara iz svakog kluba).

Fotografije Nikole Šiška možete pogledati na: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.572639126101460.1073741834.370710029627705&type=1&l=7948bec054

karla web

 

 

 

 

 

 

 

Napokon je stigao taj, nekima dugoočekivani, vikend i odlazak na njihovu prvu morsku regatu. Kao što je proteklih godina bila praksa, za taj veliki događaj izabrana je regata u Baški. YCZ sailing team na regati su predstavljali: Karla, Jana, Niko, Nik, Timon, Eva, Buba, Danica, Leon i Jean uz trenere Thea i Geu, te člana uprave zaduženog za sportski program Nikolu.

U subotu nas je dočekao prolom oblaka tako smo veći dio jutra proveli u kombiju čekajući. Oko 12 se napokon malo razvedrilo, i kad su se jedriličari presvukli i pripremili optimiste kiša se vratila, vjetra nije pa je regatnom odboru preostalo samo da sva jedrenja odgodi za nedjelju.

kisa

Budući da se nije jedrilo, popodne smo iskoristili za kondicijski trening te upoznavanje s najpoznatijim simbolom Baške i otoka Krka,   Bašćanskom pločom i staroslavenskim pismom glagoljicom.

U nedjelju je zapuhala bura jačine 4-5 beauforta. Napokon su jedriličari imali priliku osjetiti kakvi su to ‘morski’ uvjeti jedrenja, oni o kojima su do tada samo slušali, jak vjetar i veliki valovi…

Svi su hrabro isplovili, dojedrili do regatnog polja. Tada je bura još malo pojačala, a Jean, Leon, Danica i Buba morali su se zbog manjka iskustva, godina i kilograma ranije vratiti na kopno.

Međutim, čim su pospremili optimiste krenuli su ponovo na more, ovaj put u gumenjacima kako bi iz prve ruke vidjeli na koji način se u brodovima snalaze ostali jedriličari i kako bi bili podrška onima koji su jedrili.

web eva

“Bravo Eva, ti to možeš!!! ole, ole….” čulo se iz gumenjaka.

Bilo je prevrtanja, ‘ronjenja’, punih optimista vode, ali svi su hrabro jedrili i nisu se predavali.

Karla Šavar pobijedila je regatu u kategoriji djevojčica, ukupno je završila na 2. mjestu. Drugo jedrenje je pobijedila, a sa samo jednim bodom manje odnijela bi i ukupnu pobjedu.  Nik Pivalica završio je kao drugi u kategoriji do 12 godina, a i on bi uz jedan bod manje pobijedio. Jana Jelčić završila je regatu kao druga djevojčica, na ukupno 6. mjestu. Eva se odlično borila i završila na 4. mjestu među djevojčicama do 12 godina. Niko je završio 11., Timon 25. Ostali, nažalost nisu završili niti jedno jedrenje, ali su stekli vrijedno iskustvo koje će primijeniti na svojoj prvoj sljedećoj regati.

I za kraj, najviše nas je razveselila vijest na podjeli nagrada o pobjedi YCZ sailing teama u klupskom dijelu natjecanja u kojem se za svaki klub računao plasman 4 jedriličarke ili jedriličara iz tog kluba.

Čestitke svima!

Rezultate možete pogledati na linku

24.svibnja počinje zadnja ovogodišnja izborna regata za sastav reprezentacije. Na europskom prvenstvu u mađarskoj nastupit će tri najbolje plasirane djevojčice. Karla se trenutno nalazi na prvom, a Jana na četvrtom mjestu. Razlike u bodovima su male. Bit će neizvjesno. Želimo im da i u 2013.  postanu članice hrvatske reprezentacije.

 

 

ycz svi web

gea

Imate pitanja

Za sve nejasnoće, upite, pohvale i prijedloge budite slobodni kontaktirati nas.

Veličina fonta
A A A
Disleksija
Kontrast