31. Zagrebačka regata

gea

zagr3

U organizaciji našeg kluba po 31. put organizirana je Zagrebačka regata. Po četvrti put u Marini Olive Island u Sutomišćici http://www.feathouston.org/canada-cialis-online na otoku Ugljanu.

Pod tradicionalnim pokroviteljstvom Gradske Skupštine Grada Zagreba ponovio se također tradicionalni ugodni sportski događaj koji je okupio ljubitelje jedrenja na krstašima. Uz brojne članove našeg kluba nastupilo je još podosta Zagrepčana a i velik broj naših dragih kolega jedriličara iz Zadra i drugih primorskih gradova.

Mada se u marini promijenio vlasnik, management a i postava u restoranu – gostoprimstvo je bilo na zavidnom nivou a i ugođaj ove izvrsne marine i Sutomišćice doprinio je uspjehu regate.

Kao i lani jedrilo je 13 brodova. Ne tako davno brojili smo i po 25-27 jedrilica na našoj regati ali vremena se mijenjaju i današnja neminovnost je da i s ovom brojkom spadamo u uspješne regate.

photo (6)

Stotinjak učesnika provelo je dva izvrsna dana na moru. Prvi dan se jedrila navigacija od Sutomišćice oko Jidule pa oko Ošljaka natrag u Sutomišćicu.

Skoro svi su brodovi završili osim onih koji su zbog nesreće s opremom morali odustati. Najbrži brod dana bio je prošlogodišnji pobjednik Coco-Looco sa Petrom Zuber iz JK Ventan na kormilu. Drugi je bio Luce sa našim Predsjednikom na timunu. Treći je u cilj ušao Damir Odak iz JK UskokA sa Najdražom a četvrti Gringo sa Zdenkom Basaričekom iz HJK Siscia za kormilom.

Drugi dan se jedrila opet tzv „štap-navigacija“ kao i prošle godine. Naime, regatni odbor je umjesto štap jedrenja predložio ovu varijantu zbog izrazito promjenljivog vjetra i velike vjerojatnosti da bi kvalitetan štap bilo teško odjedriti. Nakon suglasja svih kormilara jedrila se izvrsna i zanimljiva regata. Ruta je bila slična kao prvi dan samo se umjesto oko Jidule jedrilo oko bove ispred mjesta Ugljan.

Nakon dramatičnih promjena u poretku konačni rezultati su bili slični jučerašnjim osim zamjene u ulasku u cilj između Gringa i Najdraže.

Drugi dan na Luci su u ulozi jedriličara bili i gosti iz Gradske Skupštine i osobno doživjeli adrenalinski svijet jedrenja.

Ukupni konačni rezultati su na našim stranicama.

 

photo (7)

Zajednička večera svih učesnika i gostiju u restoranu Marine obilježena je vrhunskim kulinarskim specijalitetom koji nam je voditelj restorana gospodin Branko pripremio. Nećete vjerovati ali prsti su se lizali poslije fantastičnog lovačkog gulaša!

Sve to je bilo popraćeno i ugodnom glazbom iz prstiju i grla gospodina Daria koji nas je zabavljao i ove godine kao i lani.

Zaključak nakon podjele pehara i prelaznog pehara Gradske Skupštine je da je regata bila uspješna, subotnje društvo na večeri ugodno i da se dogodine nadamo vidjeti u istom ugodnom društvu i ambijentu.

photo (8)

 

zagr1

 

zagr2

 

cialis

gea

Ostavite komentar

Imate pitanja

Za sve nejasnoće, upite, pohvale i prijedloge budite slobodni kontaktirati nas.

Veličina fonta
A A A
Disleksija
Kontrast