22. Velika Nagrada grada Zagreba

aljosa

 

Objavljujemo 22. Veliku Nagradu grada Zagreba. Regata za klase OptimJarun1ist, Laser 4.7, Laser i 470. Održati će se 05. i 06. travnja na Jarunu.

Za Optimiste ove godine biti će to regata kriterijskog koeficijenta 1.5. 

Kao i prethodnih godina Velika Nagrada spada u sportske događaje od posebnog značaja za grad Zagreb.  Tradicionalno će u organizaciji regate pomoći Turistička zajednica grada Zagreb a pokrovitelj regate  je grad Zagreb i Ured za obrazovanje, kulturu i sport. 

Dobre vremenske prognoze i već pristigle prijave najavljuju izuzetan sportski događaj. Sve se čini da bi mogao biti ugrožen rekord iz 2001. godine kad je na Jarunu bio 101 Optimist a 131 jedriličar ukupno u svim klasama. 

Detalji programa su u respisu:    Raspis VNGZ-22-2014

Subota 05.04.2014.

64 Optimista, 6 Lasera 4.7. Lijepa ekipica na Jarunu. Uz tradicionalne goste iz Istre, Opatije, Rijeke, Lošinja, Crikvenice i Pule, nakon dosta vremena stigli su i Uskokovci.
Kiša je gnjavila cijeli dan. Bar  je neko vrijeme bilo vjetra i dva dobra plova se odjedrilo. Kiša je onda potjerala jedriličare na obalu. Nakon kiše se startalo po stabilnom vjetriću ali u sred plova kao da je netko okrenuo prekidač i Tonko je poslao regatu na kraj.

Nedjelja 06.04.2014.

Prognoze su obećale sunce ali baš i nije bilo sunčano jutro. Do jedan popodne čekalo se da nestale zrcalni odsjaj s Jaruna a onda se pojavilo sunce i bavica.
Jedan plov se odjedrio po sjevercu, jedan po zapadnjaku a onda se ustabilio istočnjak i odrađena su još dva plova. Sve skupa 6.
Bilo bi i više da nije u međuvremenu pristiglo 8 najava protesta RO-u. Na kraju je 7 protesta uloženo pa je OZP imao posla kao nikad na Jarunu. Večina protesta je bilo opravdano i rješeno u korist prijavitelja.
Podjela nagrada u 19:30…

Reultati Velike Nagrade Zagreba:

Optimisti: VelNag_22_Optimisti_konacni
Laser 4.7:  VelNag_22_Laser47_konacni

 

 

 

aljosa

Ostavite komentar

Imate pitanja

Za sve nejasnoće, upite, pohvale i prijedloge budite slobodni kontaktirati nas.

Veličina fonta
A A A
Disleksija
Kontrast