Politika privatnosti

Yacht Club Zagreb (Jaht klub Zagreb), Aleja Matije Ljubeka 5, 10 000 Zagreb, kao voditelj obrade, poštuje privatnost svojih članova, korisnika svojih internetskih stranica, pratitelja putem društvenih mreža te svih drugih osoba te osobne podatke obrađujemo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka ( EU 2016/679) i drugim primjenjivim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Ovom Politikom zaštite privatnosti želimo informirati sve svoje sadašnje i buduće članove kluba, kao i sve treće osobe koje s nama surađuju ili nas kontaktiraju, o svrsi i pravnoj osnovi obrade njihovih osobnih podataka, primateljima osobnih podataka, razdobljima u kojima će osobni podaci biti pohranjeni te njihovim pravima.

Klub:

Yacht Club Zagreb je osnovan u cilju ravnopravnog okupljanja pučanstva svih životnih dobi, stručne spreme, socijalnog stanja te stranačke, nacionalne i vjerske pripadnosti radi promicanja sporta, tehničke kulture, znanosti i zaštite čovjekove radne i životne sredine u odnosu prema moru i plovidbi na moru i unutrašnjim vodama. Klub je u smislu Zakona o sportu sportska udruga, u koju se građani udružuju glede ostvarivanja osobnih i zajedničkih potreba i interesa u sportu

Svrha Kluba je da djelovanjem promiče i razvija ljubav prema prirodnim ljepotama i domovini te utječe na razvoj zdravoga, snažnoga i plemenitog stanovništva naše domovine

• stvara i unapređuje materijalne i druge uvjete članovima kluba da se bave sportskom djelatnošću jedrenja, treniranja i nastupa na sportskim jedriličarskim natjecanjima,

• organizira sportska amaterska natjecanja u jedrenju na gradskom, nacionalnom, regionalnom i svjetskom nivou,

• trenira i osposobljava članove u sportskoj djelatnosti jedrenja

Yacht Club Zagreb je član Hrvatskog jedriličarskog saveza i Zagrebačkog jedriličarskog saveza.

Obrada osobnih podataka članova kluba

Yacht Club Zagreb obrađuje osobne podatke svojih članova na osnovi ugovornog odnosa – temeljem zahtjeva (pristupnice) za članstvom u klubu koju ispunjavaju članovi odnosno njihovi zakonski zastupnici i to u svrhu:

 • vođenja registra članova koji se ne objavljuje javno;
 • evidencije jedriličara radi praćenja učestalosti dolazaka na treninge;
 • evidencije plasmana jedriličara na natjecanjima u službenim zapisnicima i objavama vezanima za isto.

Yacht Club Zagreb vodi registar u kojem obrađuje i pohranjuje sljedeće vrste osobnih podataka svojih članova:

 • ime i prezime
 • datum rođenja
 • adresa
 • OIB
 • kontakt (člana i/ili zakonskog zastupnika)

Yacht Club Zagreb putem pristupnice za članstvo u slučaju maloljetnih članova, prikuplja podatke o roditelju/skrbniku i to: ime i prezime, adresu, OIB te broj mobitela i e-mail adresu u svrhu obračuna i plaćanja članarine te obavještavanja roditelja/skrbnika o planovima i aktivnostima kluba.

Putem pristupnice također prikupljamo podatak ukoliko član ima određeno zdravstveno stanje i/ili poteškoću koji mogu utjecati na njegovo bavljenje sportom, a po obavljenom zdravstvenom pregledu, sukladno Zakonu o športu, prikupljamo podatak o sposobnosti/nesposobnosti bavljenja sportom.

Yacht Club Zagreb prikuplja i fotografije svojih članova u svrhu objave informacija o događajima o radu u klubu i nastupu sportaša na natjecanjima.

Osim navedenog, naši treneri na treninzima ponekad testiraju članove, bilježe njihove izvedbe te mjere u svrhu praćenja napretka članova i procjene natjecateljskih sposobnosti.

Članstvo u klubu stječe se ispunjavanjem i potpisivanjem pristupnice. Ukoliko osoba ne pruži ili odbije pružiti klubu osobne podatke na temelju prethodno navedene pravne osnove obrade, Yacht Club Zagreb neće moći odobriti upis člana odnosno isti više neće moći biti član kluba.

U nedostatku druge pravne osnove za obradu podataka, Yacht Club Zagreb će tražiti izričitu privolu za obradu osobnih podataka članova koji imaju pravo u svakom trenutku povući danu privolu međutim to neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

Yacht Club Zagreb osobne podatke članova otkriva sljedećim primateljima:

 • Zagrebačkom jedriličarskom savezu i Hrvatskom jedriličarskom savezu u svrhu:
  • prijave na natjecanja klupskog, međuklupskog, gradskog i međunarodnog ranga,
  • evidencije jedriličara u nacionalnoj evidenciji
  • natječaja za sufinanciranje javnih potreba
 • Klubovima priređivačima natjecanja u svrhu
  • prijave jedriličara na natjecanje te obrade rezultata na natjecanjima
  • turističkim agencijama i pružateljima smještaja u svrhu organizacije putovanja, prijave članova u smještajne kapacitete prilikom odlaska na natjecanja i pripreme te avioprijevozniku i autoprijevozniku, u svrhu pružanja usluge prijevoza i izrade popisa putnika

Osobne podatke članova obrađujemo za vrijeme trajanja članstva kao i u roku od pet godina od prestanka članstva nakon čega se osobni podaci brišu.

Obrada osobnih podataka drugih osoba

Ukoliko nam se obratite putem kontakt obrasca na našoj web stranici ili na e-mail ycz@ycz.hr, moguće je da ćemo, na temelju Vašeg upita koji predstavlja Vašu privolu obrađivati Vaše osobne podatke kako bismo Vam odgovorili na Vaš upit ili Vam dali informacije o članstvu u klubu.

U navedene svrhe obrađujemo Vaše osobne podatke koje nam tom prilikom sami pružite, a to su Vaše ime i prezime, e-mail adresa i sadržaj upita. Razdoblje pohrane Vaših osobnih podataka zavisno je o prirodi Vašeg upita koji obrađujemo dok za isto postoji svrha.

Yacht Club Zagreb koristi društvene mreže Facebook i Instragram u svrhu informiranja članova i drugih osoba koje prate naše stranice o klupskim aktivnostima i uspjesima te u svrhu promocije kluba. Ukoliko nam pošaljete poruku putem društvene mreže, obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo Vam na istu odgovorili.

Vaša prava

Yacht Club Zagreb poštuje prava svojih članova i drugih ispitanika. U svakom trenutku imate pravo dobiti od nas potvrdu kako i na koji način obrađujemo Vaše osobne podatke te ostvariti pristup svojim osobnim podacima. Ujedno, imate pravo ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose kao i ostvariti pravo na brisanje Vaših osobnih podataka te pravo na ograničenje obrade.

Ukoliko obrađujemo Vaše osobne podatke po osnovi privole, istu uvijek možete povući što ne utječe na zakonitost obrade prije povlačenja, a ukoliko je osnova za obradu naš legitiman interes, imate pravo prigovora.

U slučaju da se obrada Vaših osobnih podataka provodi automatiziranim putem na osnovi ugovora ili privole, imate pravo zaprimiti osobne podatke koji se na Vas odnose te ih prenijeti drugom voditelju obrade.

Glede bilo kakvih pitanja vezano za zaštitu osobnih podataka i ostvarenje Vaših prava, možete se obratiti našem Službeniku za zaštitu podataka, ujedno i osobi ovlaštenoj za zastupanje Yacht Club-a Zagreb, Tajniku kluba po funkciji ili na e-mail adresu: tajnik@ycz.hr.

Ako sumnjate na povredu u postupku obrade Vaših osobnih podataka, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Kontakt podaci voditelja obrade

Yacht Club Zagreb

Adresa: Aleja Matije Ljubeka 5, 10 000 Zagreb

OIB: 87839849814

Mob: 091/9404147

E-mail: ycz@ycz.hr

Kolačići / Cookies

Yacht Club Zagreb kao vlasnik stranice ycz.hr na istoj koristi kolačiće kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje web stranice te poboljšalo iskustvo korisnika. Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok pristupate web stranicama, a to se obično događa kada prvi put posjetite neku web stranicu. Web stranice s pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše postavke i sljedeći put kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primijeniti. Svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućavaju da korisnik ima bolje iskustvo prigodom korištenja sustava. Tom upotrebom kolačića (cookies) mogu biti obuhvaćeni analitički podatci, personalizacija i oglasi.

Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti tako da namjestite postavke i konfiguracije Vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute za onemogućavanje spremanja kolačića.

Privremeni kolačići uklanjaju se s Vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. S pomoću ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu i nakon zatvaranja internetskog preglednika. S pomoću ovih kolačića internetske stranice pohranjuju podatke da bi Vam se olakšalo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke ‘zapamtit’ će Vaš unos, koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu tim stranicama. Stalni kolačići ostat će zabilježeni na računalu danima, mjesecima ili godinama, sve dok ih ne obrišete.

Kolačići od prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti privremeni ili stalni. Na taj način internetske stranice pohranjuju podatke koji će Vam olakšati korištenje pri svakom novom posjetu toj internetskoj stranici. Kolačići treće strane na Vaše računalo dolaze s drugih web mjesta koja se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate. S pomoću tih kolačića internetske stranice mogu pratiti korištenje internetom u marketinške svrhe.